Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2255
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2255
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 156
Składniki
Zebrane kwiaty przebrać, oczyścić i same płatki przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnuszka i zalać wrzątkiem. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Przecedzić i do naparu dodać sok z cytryny - dowolna ilość i cukier - dowolna ilość. Wymieszać żeby cukier się rozpuścił. Dodać wodę mineralną i pokruszony lód. Podać w wysokich szklankach, udekorować fiołkami. Smacznego.