Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo tego, że podajemy na zimno, to herbatka od środka rozgrzewa. Głównie dzięki chachy ( u nas ta z pod stołu, więc mocniejsza ), wspaniałym uzupełnieniem jest zielona herbata z dodatkiem jaśminu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11697
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1300
Składniki
Herbatę zalewamy ciepłą wodą (80-85°C), zaparzamy 8 min, studzimy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Do filiżanek nalewamy chachę- 20 ml (może też być biały rum). Uzupełniamy zieloną herbatą. Podajemy z plasterkiem grejpfruta (czerwonego).