Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo tego, że podajemy na zimno, to herbatka od środka rozgrzewa. Głównie dzięki chachy ( u nas ta z pod stołu, więc mocniejsza ), wspaniałym uzupełnieniem jest zielona herbata z dodatkiem jaśminu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1000
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12897
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1000
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12897
Składniki
Herbatę zalewamy ciepłą wodą (80-85°C), zaparzamy 8 min, studzimy i wstawiamy na godzinę do lodówki. Do filiżanek nalewamy chachę- 20 ml (może też być biały rum). Uzupełniamy zieloną herbatą. Podajemy z plasterkiem grejpfruta (czerwonego).