Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorącą czekolada jest nieodłącznym elementem okresu świątecznego, idealna na zimowe wieczory, błyskawicznie poprawia nastrój.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 69
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2725
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 718
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 69
Składniki
Do rondelka wylej śmietanę i mleko. Podgrzej ale nie doprowadź do wrzenia. Dodaj połamane czekolady i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj szczyptę soli i przyprawy do smaku. W razie potrzeby dodaj cukier.
Czekoladę przelej do kubków. Jeśli chcesz możesz dodać bitą śmietaną.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Idealna na zimowe wieczory. Polecam.