Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorącą czekolada jest nieodłącznym elementem okresu świątecznego, idealna na zimowe wieczory, błyskawicznie poprawia nastrój.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5669
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1135
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12254
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5172
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1555
Składniki
Do rondelka wylej śmietanę i mleko. Podgrzej ale nie doprowadź do wrzenia. Dodaj połamane czekolady i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj szczyptę soli i przyprawy do smaku. W razie potrzeby dodaj cukier.
Czekoladę przelej do kubków. Jeśli chcesz możesz dodać bitą śmietaną.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Idealna na zimowe wieczory. Polecam.