Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla grzańca z czerwonego wina.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 417
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 963
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 81
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 417
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 963
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 81
Składniki
Wlewamy wino do garnka. Dodajemy cukier, gałkę muszkatołową, goździki, sok z mandarynki, rodzynki, szczyptę rozmarynu i imbir. Gotujemy wino na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wina do wrzenia). Wino wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek mandarynki i cytryny. Gotowe :)