Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2559
Dodano: 08.10.2008
Odsłon: 1828
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Zaparzamy herbatę: do metalowego garnuszka wkładamy liście / torebkę herbaty i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Kładziemy na kmuchenkę i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon [jeśli mamy mielony gotujemy 20 sekund, jeśli w lasce 1 minutę, w obu przypadkach cały czas mieszamy napój]. Po zdjęciu z ognia dodajemy alkohol. Mieszamy po czym przelewamy do kubka i sadamy przy kominku rozkoszując się samkiem herbaty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Herbatnik 31 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Niestety nie miałem w domu cynamonu ale zzrobiłem to z herbatą Dilmah cynamonową. Za pierwszym razem tez było bardzo smaczne i gorąco polecam. Za drugim dokupiłem cynamon i było jeszcze lepsze, bo herbata wzbogiciła dodatkowo cynamon i normalnie miodzio :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Alkohol dozwolonyjest od lat 18 Mateusz!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

eloonia 17 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Jutro lecę po szukać szafranu ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz