Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna herbata, która idealnie cię ogrzeje w zimowy dzień!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4683
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Zaparzamy herbatę: do metalowego garnuszka wkładamy liście / torebkę herbaty i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Kładziemy na kmuchenkę i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon [jeśli mamy mielony gotujemy 20 sekund, jeśli w lasce 1 minutę, w obu przypadkach cały czas mieszamy napój]. Po zdjęciu z ognia dodajemy alkohol. Mieszamy po czym przelewamy do kubka i sadamy przy kominku rozkoszując się samkiem herbaty.