Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna herbata, która idealnie cię ogrzeje w zimowy dzień!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10665
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Zaparzamy herbatę: do metalowego garnuszka wkładamy liście / torebkę herbaty i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Kładziemy na kmuchenkę i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon [jeśli mamy mielony gotujemy 20 sekund, jeśli w lasce 1 minutę, w obu przypadkach cały czas mieszamy napój]. Po zdjęciu z ognia dodajemy alkohol. Mieszamy po czym przelewamy do kubka i sadamy przy kominku rozkoszując się samkiem herbaty.