Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznaje, nie suszyłam lipy, niestety nie mam takiej możliwości. Kupiłam jednak bardzo fajny susz. Paczuszka suszonej lipy nie była zbyt tania, ale warto było kupić. Taki napar ma zupełnie inny smak niż herbata lipowa "ekspresowa". Polecam na takie chłodne, jesienne dni jak ten dzisiejszy.
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10966
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2023
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 127
Czekoladowe marzenie to deser, który będzie śnił się po nocach każdemu miłośn...
Odsłon: 10966
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 2023
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 127
Składniki
Susz wkładamy do kubka. Gdy woda nam się zagotuje, nim zalejemy nią liście lipy, czekamy dwie minutki, aby woda miała mniej niż 100 stopni Celsjusza. Zalany susz przykrywamy spodeczkiem, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie przecedzamy lub nie. Dla siebie nie przecedzam, jeżeli miałabym ją podać gościowi, to oczywiście wypada przecedzić. Choć tak fajnie wyglądają liście lipy, gdy napęcznieją w wodzie. Do herbaty wlewamy syrop i delektujemy się smakiem natury :))