Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to rodzaj chai tea. Mówiąc po prostu, herbaty z przyprawami. Tym razem postanowiłem połączyć dwa smaki, które uwielbiam. Intensywny aromat ciemno palonych ziaren i subtelny smak czarnej herbaty. Całość dopełniają rodzynki, które dodają słodyczy oraz szczypta cynamonu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 582
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2802
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1673
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14534
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 582
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2802
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1673
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14534
Składniki
Składniki mieszamy razem ze sobą tuż przed zalaniem, bądź, w słoiku i zostawiamy na parę dni aby aromaty się przeszły. Zależy przede wszystkim od tego czy ktoś polubi tę herbatę na tyle by zrobić taką kompozycję.
Do kubka dajemy łyżkę mieszanki i zalewamy wrzącą wodą. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty. Czas parzenia można wydłużyć do 5 minut, uzyskamy wtedy mocny, intensywny napar, który można rozcieńczyć mlekiem otrzymując latte. :) Obowiązkowo z odrobiną brązowego cukru! Pycha!