Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to rodzaj chai tea. Mówiąc po prostu, herbaty z przyprawami. Tym razem postanowiłem połączyć dwa smaki, które uwielbiam. Intensywny aromat ciemno palonych ziaren i subtelny smak czarnej herbaty. Całość dopełniają rodzynki, które dodają słodyczy oraz szczypta cynamonu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Składniki mieszamy razem ze sobą tuż przed zalaniem, bądź, w słoiku i zostawiamy na parę dni aby aromaty się przeszły. Zależy przede wszystkim od tego czy ktoś polubi tę herbatę na tyle by zrobić taką kompozycję.
Do kubka dajemy łyżkę mieszanki i zalewamy wrzącą wodą. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty. Czas parzenia można wydłużyć do 5 minut, uzyskamy wtedy mocny, intensywny napar, który można rozcieńczyć mlekiem otrzymując latte. :) Obowiązkowo z odrobiną brązowego cukru! Pycha!