Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to rodzaj chai tea. Mówiąc po prostu, herbaty z przyprawami. Tym razem postanowiłem połączyć dwa smaki, które uwielbiam. Intensywny aromat ciemno palonych ziaren i subtelny smak czarnej herbaty. Całość dopełniają rodzynki, które dodają słodyczy oraz szczypta cynamonu.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Składniki mieszamy razem ze sobą tuż przed zalaniem, bądź, w słoiku i zostawiamy na parę dni aby aromaty się przeszły. Zależy przede wszystkim od tego czy ktoś polubi tę herbatę na tyle by zrobić taką kompozycję.
Do kubka dajemy łyżkę mieszanki i zalewamy wrzącą wodą. Parzymy pod przykryciem przez 3 minuty. Czas parzenia można wydłużyć do 5 minut, uzyskamy wtedy mocny, intensywny napar, który można rozcieńczyć mlekiem otrzymując latte. :) Obowiązkowo z odrobiną brązowego cukru! Pycha!