Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję kubek świątecznej herbatki, rozgrzewającej i bardzo aromatycznej, która Was wprowadzi w świąteczny nastrój. Zapach goździków i smak pomarańczy... Polecam!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Liście herbaty mieszamy z cynamonem i goździkami. Mieszankę zalewamy gotującą wodą, przykrywamy talerzykiem, parzymy 10 minut. Pomarańczę dokładnie myjemy w gorącej wodzie, osuszamy, kroimy w plastry. Do każdego kubka wkładamy dwa plasterki pomarańczy. Gdy napar herbaciany jest już odpowiednio mocny i aromatyczny, przecedzamy go, następnie przelewamy do kubków.