Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2015
Herbata z sokiem pomarańczowym i przyprawami jest bardzo aromatyczna, pięknie pachnie i cudnie wygląda. Składniki, 1 szklanka:
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 31
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 58
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Składniki
1. W rondelku zagotować wodę z korą cynamonu oraz goździkami. Następnie zaparzyć w niej herbatę. Jeśli używasz herbaty liściastej użyj specjalnego zaparzacza lub sitka, aby napój był klarowny. Herbatę należy parzyć przez około 3 minuty.
2. Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Z 1/2 pomarańczy wycisnąć sok. Zaś z drugiej połowy wykroić 2 plasterki.
3. Do szklanki wlać sok pomarańczowy oraz sok malinowy, a następnie przygotowaną herbatą zalać zawartość szklanki.
4. Do herbaty dodać plasterki pomarańczy i wszystko dokładnie wymieszać.