Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niezwykle pyszny, zdrowy i naturalny izotonik, który przygotujemy w kilka chwil. Arbuz jest niskokalorycznym owocem, który w 92 % składa się z wody, ale w swoim składzie niesie cenne wartości odżywcze tj. potas, magnez, wapń, antyoksydanty oraz witaminę A i C. Szybko i naturalnie zaopatruje nasz organizm w elektrolity. Zawiera także cenny aminokwas - cytrulinę, która rozszerza światło naczyń krwionośnych, co powoduje zwiększenie objętości mięśni w trakcie treningu. Cytrulina wspomaga również regenerację mięśni oraz pozwala na bardziej intensywny wysiłek.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22592
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14911
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 663
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22592
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14911
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 663
Składniki
Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i przekładamy do miksera. Następnie dolewamy wodę mineralną, sok wyciśnięty z jednej limonki, dużą szczyptę soli oraz miód lipowy i miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia składników. Napój najlepiej smakuje schodzony.
* Miód możemy zastąpić także syropem klonowym, daktylowym lub z agawy.