Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niezwykle pyszny, zdrowy i naturalny izotonik, który przygotujemy w kilka chwil. Arbuz jest niskokalorycznym owocem, który w 92 % składa się z wody, ale w swoim składzie niesie cenne wartości odżywcze tj. potas, magnez, wapń, antyoksydanty oraz witaminę A i C. Szybko i naturalnie zaopatruje nasz organizm w elektrolity. Zawiera także cenny aminokwas - cytrulinę, która rozszerza światło naczyń krwionośnych, co powoduje zwiększenie objętości mięśni w trakcie treningu. Cytrulina wspomaga również regenerację mięśni oraz pozwala na bardziej intensywny wysiłek.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Miąższ z arbuza pozbawiamy pestek i przekładamy do miksera. Następnie dolewamy wodę mineralną, sok wyciśnięty z jednej limonki, dużą szczyptę soli oraz miód lipowy i miksujemy przez chwilę dla dobrego połączenia składników. Napój najlepiej smakuje schodzony.
* Miód możemy zastąpić także syropem klonowym, daktylowym lub z agawy.