Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cold brew, czyli zimny napar, to propozycja kawy na lato. Jest bardziej delikatna i mniej kwaśna niż tradycyjnie parzona kawa. Podana z lodem doskonale orzeźwia. Polecam.
Moja wersja kawy mrożonej, dziecinnie łatwa do przygotowania. Idealnie orzeźw...
Odsłon: 3714
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 132
Cztery najsmaczniejsze warstwy ciasta. Kruchy spód, brzoskwinie w galaretce,...
Odsłon: 73
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2107
Szybki i prosty przepis na obiad. W roli głównej pierś z kurczaka. Zawsze ma...
Odsłon: 132
Cztery najsmaczniejsze warstwy ciasta. Kruchy spód, brzoskwinie w galaretce,...
Odsłon: 73
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2107
Składniki
Napój przygotowujemy dzień wcześniej. Kawę zalewamy przegotowaną wodą w temperaturze pokojowej ( na 1 kopiastą łyżeczkę kawy, jedna szklanka wody ) i odstawiamy na około 12 godzin.
Następnego dnia, przecedzamy napar z wykorzystaniem filtra papierowego, gazy lub dzbanka z zaparzaczem. Podajemy z kostkami lodu, mlekiem zagęszczonym i opcjonalnie z cukrem.
Tak przygotowany napar możemy przechowywać w lodówce przez 2-3 dni. Zapewniam, że taka kawa smakuje zupełnie inaczej, niż ta zalana wrzątkiem. Można ją wzbogacić np. wanilią lub kurkumą, wszytko zależy od naszych upodobań i wyobraźni. Polecam :)
Przepisy Napoje
Napoje
Bezalkoholowy drink Mojito
Napoje
Kwas imbirowo-kurkumowy
Napoje
Smoothie owocowe z dodatkiem imbiru
Napoje
Owocowy koktajl
Bezalkoholowy drink Mojito
Drink który dzisiaj podaję jest drinkiem bezalkoholowym, jest bardzo smacznym...
Odsłon: 322
Przepis dnia
Kwas imbirowo-kurkumowy
Pomysł na kwas imbirowo-kurkumowy podpatrzyłam kiedyś u znajomego, ale zrobił...
Odsłon: 8162