Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowy napój z puszystą kawową pianką. Dalgona jest bardzo słodka, więc spokojnie można ją potraktować jako kawowy deser. Sprawdzi się idealnie w gorące dni.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8066
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1163
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9837
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4528
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 535
Składniki
Kawę rozpuszczalną, cukier i gorącą wodę ubijamy na puszystą, gęstą, gładką piankę. Najlepiej użyć do tego spieniacza do mleka lub miksera. Do szklanek wlewamy mleko i wkładamy kostki lodu - ja do każdej szklanki dałam po 4. Na mleku delikatnie układamy kawową piankę. Górę można udekorować np. startą czekoladą. Kawa najlepiej prezentuje się w wysokich, przezroczystych szklankach.