Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowy napój z puszystą kawową pianką. Dalgona jest bardzo słodka, więc spokojnie można ją potraktować jako kawowy deser. Sprawdzi się idealnie w gorące dni.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Kawę rozpuszczalną, cukier i gorącą wodę ubijamy na puszystą, gęstą, gładką piankę. Najlepiej użyć do tego spieniacza do mleka lub miksera. Do szklanek wlewamy mleko i wkładamy kostki lodu - ja do każdej szklanki dałam po 4. Na mleku delikatnie układamy kawową piankę. Górę można udekorować np. startą czekoladą. Kawa najlepiej prezentuje się w wysokich, przezroczystych szklankach.