Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo kremowy napój z puszystą kawową pianką. Dalgona jest bardzo słodka, więc spokojnie można ją potraktować jako kawowy deser. Sprawdzi się idealnie w gorące dni.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 79
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 53
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 79
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 53
Składniki
Kawę rozpuszczalną, cukier i gorącą wodę ubijamy na puszystą, gęstą, gładką piankę. Najlepiej użyć do tego spieniacza do mleka lub miksera. Do szklanek wlewamy mleko i wkładamy kostki lodu - ja do każdej szklanki dałam po 4. Na mleku delikatnie układamy kawową piankę. Górę można udekorować np. startą czekoladą. Kawa najlepiej prezentuje się w wysokich, przezroczystych szklankach.