Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, mrożona kawa z dodatkiem mleczka skondensowanego. Idealny napój na upalne dni!
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3674
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 378
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1827
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 217
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3674
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 378
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1827
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 217
Składniki
Na początku przygotowujemy ulubioną kawę. Może być parzona, ale bez fusów, albo rozpuszczalna. Ja używałam kawy z ekspresu przelewowego, Świeżo zaparzoną kawę mieszamy z mlekiem. Do szklanek nalewamy słodzone mleko skondensowane. Ilość zależy od waszych preferencji. Ja dałam na szklankę po 1 łyżce mleka skondensowanego czekoladowego. Następnie do każdej szklanki wkładamy po kilka kostek lodu i zalewamy kawą z mlekiem. Po chwili kawa się schłodzi i będzie gotowa do picia.