Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa po koreańsku (dalgona coffee)

Kawa po koreańsku (dalgona coffee)

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 2756

Dodano:

Odsłon: 3822

Postanowiłam wypróbować popularny ostatnio przepis na kawę po koreańsku, bo spotkałam się z wieloma zachwytami na temat tego sposobu przygotowania kawy.

Składniki

  • 3/4szkl. mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej łagodnej w smaku)
  • 2 łyżki cukru
  • 2-3 łyżki gorącej wody
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa po koreańsku (dalgona coffee)

Przygotowanie

  1. Tą kawę można podać na gorąco lub na zimno. Z uwagi na porę roku i temperaturę na zewnątrz, ja zdecydowałam się na wersję na gorąco. Mleko odmierzyłam i przelałam do rondelka. Podgrzewałam je, a gdy się zagotowało, zdjęłam z palnika i przelałam do szklanki. Do miseczki wsypałam kawę rozpuszczalną i cukier. Dodałam gorącą wodę i za pomocą miksera ubijałam składniki, aż zrobiła się z nich pianka przypominająca wyglądem krem do tortu. Piankę kawową wyłożyłam do szklanki na gorące mleko. I kawa gotowa. Przed wypiciem najlepiej wszystko wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń