Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa z malinami i białą czekoladą

Kawa z malinami i białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1508

Dodano:

Odsłon: 199

Fantazyjna kawa z dodatkiem białej czekolady, liofilizowanych malin oraz bitej śmietany z dodatkiem owoców i likieru kokosowego.

Składniki

  • 50 g białej czekolady
  • 5 g liofilizowanych malin
  • 200 ml mleka
  • 200 ml kawy
  • bita śmietana: 100 ml słodkiej śmietanki 42% 7 g liofilizowanych malin cukier puder łyżka likieru kokosowego
  • przybranie: maliny liofilizowane listki melisy lub mięty palona biała czekolada
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy na dwie części i do połowy wkruszamy maliny. Z czekolady na szklankach robimy esy floresy. Szklanki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki.

    W tym czasie podgrzewamy mleko i parzymy kawę i ubijamy śmietanę.

    Śmietankę, pokruszone maliny, cukier puder i likier ubijamy na sztywną pianę.

    Do szklanek wlewamy mleko i kawę. Na wierzch za pomocą szprycy/rękawa wykładamy śmietanę, posypujemy paloną czekoladą. Dekorujemy malinami i listkami mięty lub melisy.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń