Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna kawa z dodatkiem białej czekolady, liofilizowanych malin oraz bitej śmietany z dodatkiem owoców i likieru kokosowego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13560
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13560
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy na dwie części i do połowy wkruszamy maliny. Z czekolady na szklankach robimy esy floresy. Szklanki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki. W tym czasie podgrzewamy mleko i parzymy kawę i ubijamy śmietanę. Śmietankę, pokruszone maliny, cukier puder i likier ubijamy na sztywną pianę. Do szklanek wlewamy mleko i kawę. Na wierzch za pomocą szprycy/rękawa wykładamy śmietanę, posypujemy paloną czekoladą. Dekorujemy malinami i listkami mięty lub melisy. Podajemy od razu po przygotowaniu.