Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjna kawa z dodatkiem białej czekolady, liofilizowanych malin oraz bitej śmietany z dodatkiem owoców i likieru kokosowego.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54218
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 547
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5591
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54218
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 547
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5591
 
         
         
                Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy na dwie części i do połowy wkruszamy maliny. Z czekolady na szklankach robimy esy floresy. Szklanki wstawiamy na 10-15 minut do lodówki. W tym czasie podgrzewamy mleko i parzymy kawę i ubijamy śmietanę. Śmietankę, pokruszone maliny, cukier puder i likier ubijamy na sztywną pianę. Do szklanek wlewamy mleko i kawę. Na wierzch za pomocą szprycy/rękawa wykładamy śmietanę, posypujemy paloną czekoladą. Dekorujemy malinami i listkami mięty lub melisy. Podajemy od razu po przygotowaniu.