Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa woda smakowa to świetny sposób nie tylko na ugaszenie pragnienia ale i na pobawienie się smakami. Na pierwszy rzut przygotowałam klasyczną wodę z dodatkiem cytryny i mięt. Taka woda jest idealna nie tylko w lecie ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15615
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4689
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 365
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2887
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15615
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4689
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 365
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2887
Składniki
Cytryny dokładnie myjemy lub obieramy (jeśli mają bardzo brzydką lub grubą skórkę). Ja najczęściej zalewam je wrzątkiem, a później jeszcze myję pod bieżącą wodą. Odcinamy końcówki tak aby na każdej z nich było trochę miąższu, wyciskamy go bezpośrednio do dzbanka na wodę. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a nasza woda od razu nabierze cytrynowego smaku. Pozostałą część cytryn kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu.