Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa woda smakowa to świetny sposób nie tylko na ugaszenie pragnienia ale i na pobawienie się smakami. Na pierwszy rzut przygotowałam klasyczną wodę z dodatkiem cytryny i mięt. Taka woda jest idealna nie tylko w lecie ;)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9040
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9040
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Składniki
Cytryny dokładnie myjemy lub obieramy (jeśli mają bardzo brzydką lub grubą skórkę). Ja najczęściej zalewam je wrzątkiem, a później jeszcze myję pod bieżącą wodą. Odcinamy końcówki tak aby na każdej z nich było trochę miąższu, wyciskamy go bezpośrednio do dzbanka na wodę. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a nasza woda od razu nabierze cytrynowego smaku. Pozostałą część cytryn kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu.