Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1651
Dodano: 10.12.2010
Odsłon: 15795
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wiórki zalać wódką na noc. Następnego dnia odcedzamy alkohol i odciskamy przez gazę wiórki.
Mleko w puszce gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 2 godziny
Miksujemy ostudzone mleko dodając po trochę wódkę i jeśli lubimy - cukier waniliowy.
Smakujemy, delektujemy się w gronie serdecznych nam ludzi. Ja czasami przeznaczam kokosówkę na prezent- przelewam do ładnych butelek i ,,bawię się " w drukowanie zabawnych etykiet.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

ploula 19 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie zrobiłam to cudo :) Likier jest pyszny, ma wyraźny smak kokosa i mleczka. Ja dodałam gotowa masę krówkową. Z pełną degustacją, likier musi jeszcze poczekać do Świąt :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Justys_Z 11 marca 2011Zgłoś do usunięcia
napewno pyszne :) dodaję do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

nowalijka 14 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Faktycznie jest dobre choć ja robię na spirytusie i daje jedno mleko słodzone 2 niesłodzone nie gotuje, no i inaczej się nazywa u mnie malibu ale twoje też na pewno jest pycha, uwielbiam kokos1 Kto głosował? | Odpowiedz

basga 12 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja kilka lat temu robiłam z jednej puszki mleka słodzonego i jednej niesłodzonego ale bez gotowania.Ależ to było mniamniuśne!0 Kto głosował? | Odpowiedz

anijggg 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Super przepis , już wiem co będę smakować w Święta.0 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
pewnie jest pyszna!0 Kto głosował? | Odpowiedz

listek 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Chyba tak. Ja zawsze , zarówno do ciast jak i do kokosówki sama gotuję mleko. Dzięki tak długiemu gotowaniu naleweczka ma tak ładny kolor. A swoją drogą z wiórek robię później kokosanki.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
To na pewno mi posmakuje :) (i odciśnięte wiórki też się nie zmarnują ;)) Zastanawiam się tylko czy konieczne jest gotowanie mleka, które i tak jest gęste ? Czy takie gotowane przez 2 h mleko to to samo co gotowe mleko w puszce (masa kajmakowa) ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

zabecka 10 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam kokos! już ląduje w ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz