Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten koktajl naprawdę ma oczyszczającą moc. Imbir poprawia trawienie, ogórki pomagają w wypłukaniu jelit i nawadniają organizm.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 905
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 125
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 146
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 905
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 125
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 146
Składniki
Ogórek obieramy i kroimy w dość drobne cząstki. Obrany imbir siekamy. Ogórek z imbirem blendujemy dolewając zimną wodę. Zmiksowaną masę przelewamy na sitko, miąższ przecieramy łyżką i dodajemy do soku. Do 2 szklanek nakładamy po 2-3 kostki lodu. Szklanki w 1/2, lub trochę więcej napełniamy sokiem ogórkowo-imbirowym i dopełniamy lemoniadą. Całość ozdabiamy plasterkami cytryny.