Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl truskawkowy przy dzisiejszych upałach to napój samo dobro dla naszego podniebienia. Powinien być schłodzony, ale nie zmrożony, ponieważ zimne mleko prosto z lodówki nie jest wskazane do spożycia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1080
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4117
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 304
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1080
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4117
Składniki
Myjemy truskawki, obrywamy szypułki i wrzucamy bo miksera.
Dosypujemy cukier i dolewamy mleko tak, by truskawki były zakryte. Wybieramy mleko w zależności od naszej preferencji jeśli chodzi o zawartość tłuszczu.
Miksujemy tak długo, by nie były zauważone kawałki truskawek.
Nalewamy do szklaneczki dodajemy słomkę i już możemy pić pyszny koktajl. Smacznego.