Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koktajl truskawkowy przy dzisiejszych upałach to napój samo dobro dla naszego podniebienia. Powinien być schłodzony, ale nie zmrożony, ponieważ zimne mleko prosto z lodówki nie jest wskazane do spożycia.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10682
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 210
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 185
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10682
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 210
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 185
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Składniki
Myjemy truskawki, obrywamy szypułki i wrzucamy bo miksera.
Dosypujemy cukier i dolewamy mleko tak, by truskawki były zakryte. Wybieramy mleko w zależności od naszej preferencji jeśli chodzi o zawartość tłuszczu.
Miksujemy tak długo, by nie były zauważone kawałki truskawek.
Nalewamy do szklaneczki dodajemy słomkę i już możemy pić pyszny koktajl. Smacznego.