Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz marchewki i kurkumy, do koktajlu użyłam jabłka i gruszki (czyli sezonowych), mandarynki i cytryny (owoców egzotycznych, również dostępnych w naszym kraju zimą) a także tahini, aby witamina A, E i K mogły zostać rozpuszczone. A co to jest tahini i dlaczego warto je spożywać? O tym przeczytacie w poprzednim przepisie na koktajl http://zdrowonacodzien.pl/co-to-jest-tahini-przepis-na-zimowy-zielony-koktajl/. Koktajl z marchewką dostarczy nam ok. 240 kcal (świetny na podwieczorek lub II śniadanie), w tym aż 11g błonnika (przypominam, że min. spożycie błonnika dla osoby dorosłej zdrowej to 25g dziennie). Pora na przepis ????
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 303
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1024
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 287
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 303
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1024
Składniki
Owoce myjemy, obieramy, kroimy w cząstki. Blendujemy składniki. Delektujemy się pysznym koktajlem, z bogactwem cennych minerałów i witamin