Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy z dodatkiem korzennych przypraw - smakuje świetnie i do tego rozgrzewa. Sprawdzi się świetnie do obiadu, ale także do Wigilijnej kolacji.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 236
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1966
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3514
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28051
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 236
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1966
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3514
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28051
Składniki
Jabłka kroimy (nie obieramy). Zalewamy wodą, dodajemy pokrojony imbir, cynamon, goździki i anyż. Gotujemy na niedużym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy do smaku. Jeśli planujecie dosładzać kompot miodem, warto poczekać, aż ostygnie do około 40 stopni, aby nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości.