Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy z dodatkiem korzennych przypraw - smakuje świetnie i do tego rozgrzewa. Sprawdzi się świetnie do obiadu, ale także do Wigilijnej kolacji.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22304
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 204
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22304
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 204
Składniki
Jabłka kroimy (nie obieramy). Zalewamy wodą, dodajemy pokrojony imbir, cynamon, goździki i anyż. Gotujemy na niedużym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy do smaku. Jeśli planujecie dosładzać kompot miodem, warto poczekać, aż ostygnie do około 40 stopni, aby nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości.