Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy z dodatkiem korzennych przypraw - smakuje świetnie i do tego rozgrzewa. Sprawdzi się świetnie do obiadu, ale także do Wigilijnej kolacji.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 709
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4526
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 893
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 709
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4526
Składniki
Jabłka kroimy (nie obieramy). Zalewamy wodą, dodajemy pokrojony imbir, cynamon, goździki i anyż. Gotujemy na niedużym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy do smaku. Jeśli planujecie dosładzać kompot miodem, warto poczekać, aż ostygnie do około 40 stopni, aby nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości.