Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot jabłkowy z dodatkiem korzennych przypraw - smakuje świetnie i do tego rozgrzewa. Sprawdzi się świetnie do obiadu, ale także do Wigilijnej kolacji.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 301
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2671
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 301
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2671
Składniki
Jabłka kroimy (nie obieramy). Zalewamy wodą, dodajemy pokrojony imbir, cynamon, goździki i anyż. Gotujemy na niedużym ogniu około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy do smaku. Jeśli planujecie dosładzać kompot miodem, warto poczekać, aż ostygnie do około 40 stopni, aby nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości.