Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Schłodzony kompot z jabłek w upalny dzień, najlepiej z dodatkiem limonki i kilku listków mięty. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwia.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 926
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 926
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 122
Składniki
Jabłka przekroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Włożyć do garnka. Jabłka zalać wodą tak, by było jej dwa razy więcej niż jabłek. Do wrzącej wody wsypujemy około 3 łyżek cukru. Dodajemy pokrojone na plasterki limonki i liście mięty. Gotujemy około 15 minut. Podczas gotowania może się okazać, że dodaliśmy za mało cukru, wtedy dosypujemy go więcej, do smaku. Długość gotowania kompotu zależy od rodzaju jabłek. Twarde jabłka gotujemy dłużej, około 20minut. Gotowy kompot odcedzamy i studzimy.