Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu kompot śliwkowy... Tym razem połączenie śliwek, brzoskwiń i odrobiny cynamonu. Warto spróbować, polecam!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2129
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 89
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 173
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1578
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 2129
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2307
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 89
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 173
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1578
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy na sicie. Brzoskwinie zalewamy wodą (500 ml), dodajemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy brzoskwinie, obieramy je ze skórki, kroimy na połówki. Do oddzielnego garna wrzucamy śliwki, zalewamy 1 litrem wody, również doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się śliwek dodajemy cukier i laskę cynamonu. Kompot gotujemy 10 minut, na małym ogniu.
Zimny kompot śliwkowy przecedzamy, łączymy z kompotem brzoskwiniowym. Całość przelewamy do dzbanka, dodajemy obrane wcześniej brzoskwinie. Smacznego.