Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu kompot śliwkowy... Tym razem połączenie śliwek, brzoskwiń i odrobiny cynamonu. Warto spróbować, polecam!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3311
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26804
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 183
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 383
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1758
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3311
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26804
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy na sicie. Brzoskwinie zalewamy wodą (500 ml), dodajemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy brzoskwinie, obieramy je ze skórki, kroimy na połówki. Do oddzielnego garna wrzucamy śliwki, zalewamy 1 litrem wody, również doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się śliwek dodajemy cukier i laskę cynamonu. Kompot gotujemy 10 minut, na małym ogniu.
Zimny kompot śliwkowy przecedzamy, łączymy z kompotem brzoskwiniowym. Całość przelewamy do dzbanka, dodajemy obrane wcześniej brzoskwinie. Smacznego.