Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu kompot śliwkowy... Tym razem połączenie śliwek, brzoskwiń i odrobiny cynamonu. Warto spróbować, polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11691
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy na sicie. Brzoskwinie zalewamy wodą (500 ml), dodajemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy brzoskwinie, obieramy je ze skórki, kroimy na połówki. Do oddzielnego garna wrzucamy śliwki, zalewamy 1 litrem wody, również doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się śliwek dodajemy cukier i laskę cynamonu. Kompot gotujemy 10 minut, na małym ogniu.
Zimny kompot śliwkowy przecedzamy, łączymy z kompotem brzoskwiniowym. Całość przelewamy do dzbanka, dodajemy obrane wcześniej brzoskwinie. Smacznego.