Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znowu kompot śliwkowy... Tym razem połączenie śliwek, brzoskwiń i odrobiny cynamonu. Warto spróbować, polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1023
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 53
Składniki
Owoce myjemy, osuszamy na sicie. Brzoskwinie zalewamy wodą (500 ml), dodajemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Z ugotowanego kompotu wyjmujemy brzoskwinie, obieramy je ze skórki, kroimy na połówki. Do oddzielnego garna wrzucamy śliwki, zalewamy 1 litrem wody, również doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się śliwek dodajemy cukier i laskę cynamonu. Kompot gotujemy 10 minut, na małym ogniu.
Zimny kompot śliwkowy przecedzamy, łączymy z kompotem brzoskwiniowym. Całość przelewamy do dzbanka, dodajemy obrane wcześniej brzoskwinie. Smacznego.