Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot doskonale gasi pragnienie w upalne letnie dni. Kompot przechowuj w chłodnym miejscu.
Duży garnek, mały nóż, chochla, waga kuchenna, miarka litrowa
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do większego garnka. Do garnka wlej wodę , dodaj cukier, garnek postaw na ogniu, zagotuj. Gdy wodą się zagotuje natychmiast zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia najlepiej na noc. Kompot jest gotowy, doskonale gasi pragnienie w upalne letnie dni. Kompot przechowuj w chłodnym miejscu, wypij w ciągu 2 - 3 dni.
Cukru możemy dać więcej lub mniej w zależności od upodobań i słodkości jabłek. Wody też możemy dać więcej lub mniej, gdy dodamy mniej wody, kompot będzie bardziej aromatyczny i wyrazisty. Gdy mamy słodkie jabłka, możemy cukru nie dawać wcale.
Smacznego !