Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot doskonale gasi pragnienie w upalne letnie dni. Kompot przechowuj w chłodnym miejscu.
Duży garnek, mały nóż, chochla, waga kuchenna, miarka litrowa
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 333
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4752
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 333
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4752
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 92
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 118
Składniki
Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do większego garnka. Do garnka wlej wodę , dodaj cukier, garnek postaw na ogniu, zagotuj. Gdy wodą się zagotuje natychmiast zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia najlepiej na noc. Kompot jest gotowy, doskonale gasi pragnienie w upalne letnie dni. Kompot przechowuj w chłodnym miejscu, wypij w ciągu 2 - 3 dni.
Cukru możemy dać więcej lub mniej w zależności od upodobań i słodkości jabłek. Wody też możemy dać więcej lub mniej, gdy dodamy mniej wody, kompot będzie bardziej aromatyczny i wyrazisty. Gdy mamy słodkie jabłka, możemy cukru nie dawać wcale.
Smacznego !