Rabarbar- kto nie pamięta jego smaku z dzieciństwa?
Kompot z rabarbaru
Składniki
- rabarbar 1 kg
- ZIMNA WODA 2,5 l
- cukier 300 g
Składniki
- rabarbar 1 kg
- ZIMNA WODA 2,5 l
- cukier 300 g

Etapy przygotowania
Rabarbar umyć i obrać ze skórki. Łodyżki rabarbaru pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować około 15 minut. Następnie kompot zdjąć z ognia i posłodzić (najlepiej po dodaniu standardowej ilości cukru spróbować kompot) jeśli nadal będzie kwaśny dodać więcej cukru.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18598
Ostatnio komentowane przepisy


Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18598



Składniki
- rabarbar 1 kg
- ZIMNA WODA 2,5 l
- cukier 300 g
Rabarbar umyć i obrać ze skórki. Łodyżki rabarbaru pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować około 15 minut. Następnie kompot zdjąć z ognia i posłodzić (najlepiej po dodaniu standardowej ilości cukru spróbować kompot) jeśli nadal będzie kwaśny dodać więcej cukru.