Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbaru są mało czerwone. Przez co kompot wygląda troszkę blado. Smak jest obłędny.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 122
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101326
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5848
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 122
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101326
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5848
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć i pokroić na ok 4 cm kawałki. Przełożyć do garnka. Dodać ćwiartki jabłka. Można nie usuwać gniazg nasiennych. Dodać plasterek lub dwa buraczka czerwonego. Zalać wodą ok 2 l. Od zawrzenia wody gotować 10-15 min na wolnym ogniu. Kompot przecedzić i dosłodzić wg uznania. Smacznego.