Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbaru są mało czerwone. Przez co kompot wygląda troszkę blado. Smak jest obłędny.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć i pokroić na ok 4 cm kawałki. Przełożyć do garnka. Dodać ćwiartki jabłka. Można nie usuwać gniazg nasiennych. Dodać plasterek lub dwa buraczka czerwonego. Zalać wodą ok 2 l. Od zawrzenia wody gotować 10-15 min na wolnym ogniu. Kompot przecedzić i dosłodzić wg uznania. Smacznego.