Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbaru są mało czerwone. Przez co kompot wygląda troszkę blado. Smak jest obłędny.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 59
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2911
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 171
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 59
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2911
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 171
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć i pokroić na ok 4 cm kawałki. Przełożyć do garnka. Dodać ćwiartki jabłka. Można nie usuwać gniazg nasiennych. Dodać plasterek lub dwa buraczka czerwonego. Zalać wodą ok 2 l. Od zawrzenia wody gotować 10-15 min na wolnym ogniu. Kompot przecedzić i dosłodzić wg uznania. Smacznego.