Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbaru są mało czerwone. Przez co kompot wygląda troszkę blado. Smak jest obłędny.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1446
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1446
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć i pokroić na ok 4 cm kawałki. Przełożyć do garnka. Dodać ćwiartki jabłka. Można nie usuwać gniazg nasiennych. Dodać plasterek lub dwa buraczka czerwonego. Zalać wodą ok 2 l. Od zawrzenia wody gotować 10-15 min na wolnym ogniu. Kompot przecedzić i dosłodzić wg uznania. Smacznego.