Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z rabarbaru i truskawek

Kompot z rabarbaru i truskawek

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1677

Dodano:

Odsłon: 2400

orzeźwiający kompot, idealny na ciepłe dni, najlepiej smakuje schłodzony

Składniki

  • 1 litr wody
  • 300 g rabarbaru
  • Kilka truskawek
  • 4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z rabarbaru i truskawek

Przygotowanie

  1. Umyć rabarbar i truskawki. Odciąć liście i wyrzucić, łodygi pokroić na 1 cm kawałki. Usunąć ogonki truskawek. Do garnka dodać owoce, zalać wodą, dodać cukier. Zagotować. Gotować, aż owoce zmiękną. Przecedzić kompot przez sitko do dzbanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagodzianka17 18 maja 2017 Uwielbiam, u mnie dziś kompot z rabarbaru :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń