Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszonych owoców tarniny i jabłek. Tarnina ma wiele zalet leczniczych, stosuje się ją do robienia przetworów oraz nalewek. Jest lekiem na biegunkę, wzmacnia odporność organizmu. Herbatka z tarniny doskonale sprawdza się w przypadku schorzeń nerek, pęcherza moczowego, czy problemów z przewodem pokarmowym. Poza tym obniża ciśnienie i powoduje wzrost dobrego cholesterolu. Świeży owoc warto przemrozić lub ususzyć.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Jabłka należy obrać, wrzucić na wrzątek z owocami tarniny, goździkami, kardamonem. Gotować, aż owoce zmiękną, następnie posłodzić. Życzę smacznego.