Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, orzeźwiająca i pachnąca lawendą i cytryną lemoniada idealna na upalne dni.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2315
Składniki
Lawendę włóż do garnka zalej wodą i zagotuj około 5 minut, następnie przecedź i przelej do dzbanka, dodaj sok z cytryny i limonki, wodę obcjonalnie dopraw do smaku cukrem lub miodem .
Następnie dowolne owoce mrożone ( u mnie truskawki ) plastry cytryny i limonki oraz lód . Najlepiej smakuje schłodzona .