Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie latem! Lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny, miętą i lodem z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Jeśli chcecie uzyskać słodszą lemoniadę, możecie dodać do niej odrobinę więcej miodu bądź cukru lub większą porcję arbuza. Poniżej przepis na lemoniadę arbuzową w bardziej orzeźwiającym wydaniu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 116
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 74
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika...
Odsłon: 152
Łosoś teryiaki to aromatyczne, wręcz ekskluzywne danie na specjalne okazje. J...
Odsłon: 737
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94331
Składniki
Do przygotowania lemoniady wybierz arbuza bezpestkowego lub pozbądź się większości pestek z owocu.
Arbuza pokrój w kostkę, odetnij skórkę i przełóż do miski. Cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Listki mięty opłucz. Składniki połącz ze sobą, dodaj miód i wodę. Całość zmiksuj ręcznym blenderem.
Gotową lemoniadę arbuzową nalewaj do szklanek wypełnionych lodem.