Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie latem! Lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny, miętą i lodem z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Jeśli chcecie uzyskać słodszą lemoniadę, możecie dodać do niej odrobinę więcej miodu bądź cukru lub większą porcję arbuza. Poniżej przepis na lemoniadę arbuzową w bardziej orzeźwiającym wydaniu.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1792
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1792
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
         
                Składniki
Do przygotowania lemoniady wybierz arbuza bezpestkowego lub pozbądź się większości pestek z owocu.
Arbuza pokrój w kostkę, odetnij skórkę i przełóż do miski. Cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Listki mięty opłucz. Składniki połącz ze sobą, dodaj miód i wodę. Całość zmiksuj ręcznym blenderem.
Gotową lemoniadę arbuzową nalewaj do szklanek wypełnionych lodem.