Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie latem! Lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny, miętą i lodem z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Jeśli chcecie uzyskać słodszą lemoniadę, możecie dodać do niej odrobinę więcej miodu bądź cukru lub większą porcję arbuza. Poniżej przepis na lemoniadę arbuzową w bardziej orzeźwiającym wydaniu.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Do przygotowania lemoniady wybierz arbuza bezpestkowego lub pozbądź się większości pestek z owocu.
Arbuza pokrój w kostkę, odetnij skórkę i przełóż do miski. Cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Listki mięty opłucz. Składniki połącz ze sobą, dodaj miód i wodę. Całość zmiksuj ręcznym blenderem.
Gotową lemoniadę arbuzową nalewaj do szklanek wypełnionych lodem.