Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie latem! Lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny, miętą i lodem z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Jeśli chcecie uzyskać słodszą lemoniadę, możecie dodać do niej odrobinę więcej miodu bądź cukru lub większą porcję arbuza. Poniżej przepis na lemoniadę arbuzową w bardziej orzeźwiającym wydaniu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Do przygotowania lemoniady wybierz arbuza bezpestkowego lub pozbądź się większości pestek z owocu.
Arbuza pokrój w kostkę, odetnij skórkę i przełóż do miski. Cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Listki mięty opłucz. Składniki połącz ze sobą, dodaj miód i wodę. Całość zmiksuj ręcznym blenderem.
Gotową lemoniadę arbuzową nalewaj do szklanek wypełnionych lodem.