Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie latem! Lemoniada arbuzowa z dodatkiem soku z cytryny, miętą i lodem z pewnością pobudzi Wasze zmysły. Jeśli chcecie uzyskać słodszą lemoniadę, możecie dodać do niej odrobinę więcej miodu bądź cukru lub większą porcję arbuza. Poniżej przepis na lemoniadę arbuzową w bardziej orzeźwiającym wydaniu.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 221
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 120
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 221
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 120
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 127
Składniki
Do przygotowania lemoniady wybierz arbuza bezpestkowego lub pozbądź się większości pestek z owocu.
Arbuza pokrój w kostkę, odetnij skórkę i przełóż do miski. Cytryny przekrój na pół i wyciśnij z nich sok. Listki mięty opłucz. Składniki połącz ze sobą, dodaj miód i wodę. Całość zmiksuj ręcznym blenderem.
Gotową lemoniadę arbuzową nalewaj do szklanek wypełnionych lodem.