Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dotarła do nas kolejna fala upałów :) W związku z tym mam dla Was przepis na ugaszenie pragnienia. Lemoniada malinowa świetnie sprawdzi się w upalne letnie dni ;)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5791
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1135
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5791
Składniki
Z cytryn i malin wyciskamy sok (ja użyłam sokowirówki). Maliny można również rozdrobnić za pomocą blendera i przetrzeć przez sito. Soki mieszamy z wodą.
Cukier rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Dodajemy do lemoniady (jeśli będzie ona dla Was za kwaśna dodajcie więcej cukru).
Do lemoniady dodajemy kilka malin, świeżą miętę, plasterki cytryny do dekoracji. Podajemy schłodzoną z dodatkiem kostek lodu.