Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upalne lato- orzeźwiająca lemoniada ze świeżym sokiem z owoców. Dodatkowo pięknie pachnie liśćmi mięty.
Dzbanek, wyciskarka do cytrusów.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1895
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 21680
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1895
Składniki
Do dzbanka u mnie 1,2 litra wlać wodę , dodać miód wymieszać. Mandarynki i cytrynę sparzyć gorącą wodą. Z mandarynki i cytryny odciąć po 3 plastry i wrzucić do wody. Z pozostałych wycisnąć sok wyciskarką do cytrusów i dodać do dzbanka. Liście mięty umyć i dodać.
Schłodzić w lodówce , przed podaniem można dodatkowo wrzucić mały listek mięty lub kostki lodu.