Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni - orzeźwiająca lemoniada ze świeżym syropem , który nadaje aromatu i smaku.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3904
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34224
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1662
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113657
Składniki
4 1/2 gałązki mięty umieścić na suchej patelni wlać 7 łyżek wody , dodać cukier , na małej mocy palnika gotować.
Gotować powoli, całość się zmienia, mięta powoli puszcza sok, gotować aż syrop stanie się lepki i zielonkawy, około 10 minut. Przecedzić przez sito , wlać do dzbanka. Cytryny umyć , sparzyć gorącą wodą, odkroić z jednej, połowę, z pozostałych wycisnąć sok, wlać do dzbanka. Pozostawioną połowę cytryny , pokroić w plastry , dodać.
Schłodzić przed podaniem, można do szklanek dodać kostki lodu.