Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni - orzeźwiająca lemoniada ze świeżym syropem , który nadaje aromatu i smaku.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5824
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18442
Składniki
4 1/2 gałązki mięty umieścić na suchej patelni wlać 7 łyżek wody , dodać cukier , na małej mocy palnika gotować.
Gotować powoli, całość się zmienia, mięta powoli puszcza sok, gotować aż syrop stanie się lepki i zielonkawy, około 10 minut. Przecedzić przez sito , wlać do dzbanka. Cytryny umyć , sparzyć gorącą wodą, odkroić z jednej, połowę, z pozostałych wycisnąć sok, wlać do dzbanka. Pozostawioną połowę cytryny , pokroić w plastry , dodać.
Schłodzić przed podaniem, można do szklanek dodać kostki lodu.