Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni - orzeźwiająca lemoniada ze świeżym syropem , który nadaje aromatu i smaku.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69006
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69006
Składniki
4 1/2 gałązki mięty umieścić na suchej patelni wlać 7 łyżek wody , dodać cukier , na małej mocy palnika gotować.
Gotować powoli, całość się zmienia, mięta powoli puszcza sok, gotować aż syrop stanie się lepki i zielonkawy, około 10 minut. Przecedzić przez sito , wlać do dzbanka. Cytryny umyć , sparzyć gorącą wodą, odkroić z jednej, połowę, z pozostałych wycisnąć sok, wlać do dzbanka. Pozostawioną połowę cytryny , pokroić w plastry , dodać.
Schłodzić przed podaniem, można do szklanek dodać kostki lodu.