Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w pełni - orzeźwiająca lemoniada ze świeżym syropem , który nadaje aromatu i smaku.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
4 1/2 gałązki mięty umieścić na suchej patelni wlać 7 łyżek wody , dodać cukier , na małej mocy palnika gotować.
Gotować powoli, całość się zmienia, mięta powoli puszcza sok, gotować aż syrop stanie się lepki i zielonkawy, około 10 minut. Przecedzić przez sito , wlać do dzbanka. Cytryny umyć , sparzyć gorącą wodą, odkroić z jednej, połowę, z pozostałych wycisnąć sok, wlać do dzbanka. Pozostawioną połowę cytryny , pokroić w plastry , dodać.
Schłodzić przed podaniem, można do szklanek dodać kostki lodu.