Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wiosną i latem obowiązkowo musi pojawić się u mnie kilkukrotnie. Idealnie gasi pragnienie, więc świetnie sprawdzi się na spotkaniach w ogrodzie czy jako chłodzący napój na mniejsze i większe wakacyjne wyprawy ;) Domowa lemoniada zawsze smakuje najlepiej, tym bardziej, że wiecie z czego jest zrobiona i dowolnie możecie modyfikować słodycz napoju.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1178
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1178
Składniki
Rabarbar pokroić na plasterki. Przełożyć do garnka, dodać truskawki, cukier i porwane na mniejsze kawałki listki mięty. Limonkę i cytrynę wyszorować. Z owoców zetrzeć skórkę i dodać do garnka. Z limonki i cytryny wycisnąć sok i wlać do garnka. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 10 minut, aż rabarbar i truskawki puszczą sok i całkowicie się rozgotują.
Zawartość garnka przelać przez gęste sito, dokładnie odciskając owoce. Napój całkowicie wystudzić i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać mocno schłodzony z kostkami lodu.