Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wiosną i latem obowiązkowo musi pojawić się u mnie kilkukrotnie. Idealnie gasi pragnienie, więc świetnie sprawdzi się na spotkaniach w ogrodzie czy jako chłodzący napój na mniejsze i większe wakacyjne wyprawy ;) Domowa lemoniada zawsze smakuje najlepiej, tym bardziej, że wiecie z czego jest zrobiona i dowolnie możecie modyfikować słodycz napoju.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7598
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5184
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328386
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8796
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7598
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5184
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328386
Składniki
Rabarbar pokroić na plasterki. Przełożyć do garnka, dodać truskawki, cukier i porwane na mniejsze kawałki listki mięty. Limonkę i cytrynę wyszorować. Z owoców zetrzeć skórkę i dodać do garnka. Z limonki i cytryny wycisnąć sok i wlać do garnka. Zalać wodą i gotować na wolnym ogniu około 10 minut, aż rabarbar i truskawki puszczą sok i całkowicie się rozgotują.
Zawartość garnka przelać przez gęste sito, dokładnie odciskając owoce. Napój całkowicie wystudzić i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Podawać mocno schłodzony z kostkami lodu.