Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie na upalne dni! Wystarczy tylko chwila i gotowe!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18117
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 675
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18117
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 675
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i przekrawamy je na pół lub w przypadku większych truskawek – na 4 części. Wrzucamy je do szklanki (330 ml). Dorzucamy do nich listki mięty i cukier. Całość zalewamy wrzątkiem, dokładnie mieszamy, aby cukier się rozpuścił, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do ostygnięcia. * truskawki możemy zastąpić innymi owocami, np. malinami, cytryną, limonką, etc.