Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34873
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15526
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34873
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15526
Składniki
Rabarbar kroimy na mniejsze części ,zalewamy niepełną szklanką wody ,dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 15 min. Do rabarbaru dodajemy kilka gałązek estragonu, schładzamy. Rabarbar przecedzamy. Do syropu dodajemy sok z cytryn, mieszamy i rozrabiamy w 1 l zimnej wody. Podajemy schłodzony.