Napoje Przepis na:
Lemoniada z rabarbaru

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079
Dodano: 26.06.2015
Odsłon: 2018
Składniki
- 300 g rabarbaru
- 200 g cukru
- otarta skórka z 1 cytryny
- 1/2 szkl soku z cytryny
- 3 gałązki estragonu
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Rabarbar kroimy na mniejsze części ,zalewamy niepełną szklanką wody ,dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 15 min. Do rabarbaru dodajemy kilka gałązek estragonu, schładzamy. Rabarbar przecedzamy. Do syropu dodajemy sok z cytryn, mieszamy i rozrabiamy w 1 l zimnej wody. Podajemy schłodzony.
Komentarze do przepisu (2)

luna76 27 czerwca 2015Zgłoś do usunięcia
dziś poproszę mocno schłodzoną :D Pychota!!! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz