Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 132
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1232
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 213
Składniki
Rabarbar kroimy na mniejsze części ,zalewamy niepełną szklanką wody ,dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 15 min. Do rabarbaru dodajemy kilka gałązek estragonu, schładzamy. Rabarbar przecedzamy. Do syropu dodajemy sok z cytryn, mieszamy i rozrabiamy w 1 l zimnej wody. Podajemy schłodzony.