Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada z rabarbaru

Lemoniada z rabarbaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 2018

Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!

Składniki

  • 300 g rabarbaru
  • 200 g cukru
  • otarta skórka z 1 cytryny
  • 1/2 szkl soku z cytryny
  • 3 gałązki estragonu
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar kroimy na mniejsze części ,zalewamy niepełną szklanką wody ,dodajemy cukier i otartą skórkę z cytryny, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 15 min. Do rabarbaru dodajemy kilka gałązek estragonu, schładzamy. Rabarbar przecedzamy. Do syropu dodajemy sok z cytryn, mieszamy i rozrabiamy w 1 l zimnej wody. Podajemy schłodzony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń