Do góry

Napoje Przepis na:

Likier kajmakowy

Likier kajmakowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 997

Dodano:

Odsłon: 5166

Szwagierka poczestowala mnie ostatnio likierem z masy krowkowej. Byl przepyszny. Skorzystalam z przepisu i przgotowalam go w domu, aby umilil ponure, jesienne wieczory:)

Składniki

  • puszka masy krowkowej
  • puszka mleka skondensowanego (200g)
  • 250 ml wodki (ilosc wodki-w zaleznosci od upodoban smakowych)
  • 100 ml schlodzonego espresso (opcjonalnie)
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko skondensowane wymieszac blenderem z masa krowkowa. Dodac wodke (wedlug wlasnych upodoban- nalezy probowac) i ponownie wymieszac.
    Ja lubie smak kawy, wiec daje rowniez schlodzone espresso.
    Likier przechowywac w lodowce, najlepiej smakuje schlodzony:)

    Przepraszam za brak polskich znakow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń