Do góry

Napoje Przepis na:

Likier krówkowy

Likier krówkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 1962

Dodano:

Odsłon: 5484

Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)

Składniki

  • 1 puszka masy krówkowej
  • 250 ml spirytusu
  • 250 ml mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Likier krówkowy

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy.

  2. Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy.

  3. Likier przelewamy do butelki i zakręcamy. Trzymamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

stasek44 05 marca Po schłodzeniu wyszedł bardzo gęsty "sos", trzeba było czekać aż "wyleje" się z butelki. Nie polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń