Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2027
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10179
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 58
Rurki z kremem kajmakowym możesz przygotować w banalnie prosty sposób – kupić...
Odsłon: 8028
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2027
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10179
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 58
Rurki z kremem kajmakowym możesz przygotować w banalnie prosty sposób – kupić...
Odsłon: 8028
Składniki
Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy.
Likier przelewamy do butelki i zakręcamy. Trzymamy w lodówce.