Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3830
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3829
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 754
Składniki
Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy.
Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy.
Likier przelewamy do butelki i zakręcamy. Trzymamy w lodówce.