Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Draże kokosowe to zdecydowanie mój smak dzieciństwa! Dziś proponuję go w wersji dla dorosłych. Likier jest pyszny samodzielnie, jako sos do lodów czy dodatek do kawy.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2915
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7703
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2915
Składniki
Draże kruszymy. Można wkładać porcje draży pomiędzy ręczniki papierowe i uderzać tłuczkiem do mięsa. Draże zalewamy mlekiem skondensowanym i podgrzewamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Nie gotujemy! Draże powinny się rozpuścić. Studzimy.
Mieszamy mleko z cukierkami, przegotowaną wodę i spirytus. Dokładnie mieszamy. Likier przelewamy do butelek. Z tej porcji wychodzi 1 litr. Butelki umieszczamy w zacienionym miejscu. Likier mieszamy codziennie. Po kilku dniach jest gotowy do picia. Można przechowywać go w lodówce, będzie wtedy jednak gęstszy.