Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną malinówkę. Nalewka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aby miała głębszy smak zamiast cukru warto użyć płynnego kwiatowego miodu.
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 190
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 127
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 128
Zdrowe, proste w przygotowaniu, a jakie smaczne. Takie właśnie jest danie z m...
Odsłon: 190
Przepis na wyśmienite, idealnie kruche faworki, z dużą ilością żółtek, bez ko...
Odsłon: 127
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 128
Składniki
Maliny delikatnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz, przełóż do dużego słoika i zalej miodem. Odczekaj 15 minut.
Po upływie czasu wlej spirytus, na samym końcu wodę. Zakręć i odstaw w ciemnie, ale nie chłodne miejsce.
Po 24h zamieszaj zawartością słoika. Odstaw w ciemnie miejsce na co najmniej 5 tygodni. Po tym czasie przelej płyn przez gazę do czystej butelki.