Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną malinówkę. Nalewka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aby miała głębszy smak zamiast cukru warto użyć płynnego kwiatowego miodu.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5348
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5348
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
Maliny delikatnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz, przełóż do dużego słoika i zalej miodem. Odczekaj 15 minut.
Po upływie czasu wlej spirytus, na samym końcu wodę. Zakręć i odstaw w ciemnie, ale nie chłodne miejsce.
Po 24h zamieszaj zawartością słoika. Odstaw w ciemnie miejsce na co najmniej 5 tygodni. Po tym czasie przelej płyn przez gazę do czystej butelki.