Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną malinówkę. Nalewka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aby miała głębszy smak zamiast cukru warto użyć płynnego kwiatowego miodu.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 81
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 302
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 94
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 235
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 154
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 81
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 302
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 94
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 235
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 154
Składniki
Maliny delikatnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz, przełóż do dużego słoika i zalej miodem. Odczekaj 15 minut.
Po upływie czasu wlej spirytus, na samym końcu wodę. Zakręć i odstaw w ciemnie, ale nie chłodne miejsce.
Po 24h zamieszaj zawartością słoika. Odstaw w ciemnie miejsce na co najmniej 5 tygodni. Po tym czasie przelej płyn przez gazę do czystej butelki.