Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną malinówkę. Nalewka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aby miała głębszy smak zamiast cukru warto użyć płynnego kwiatowego miodu.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 462
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1014
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 462
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1014
Składniki
Maliny delikatnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz, przełóż do dużego słoika i zalej miodem. Odczekaj 15 minut.
Po upływie czasu wlej spirytus, na samym końcu wodę. Zakręć i odstaw w ciemnie, ale nie chłodne miejsce.
Po 24h zamieszaj zawartością słoika. Odstaw w ciemnie miejsce na co najmniej 5 tygodni. Po tym czasie przelej płyn przez gazę do czystej butelki.