Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka to lepsze lekarstwo niż garść pigułek;)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253719
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Miętę dokładnie umyć i włożyć do wielkiego słoja. Zalać alkoholem i odstawić na ok.tydzień. Po upływie tygodnia otwieramy słój i tłuczkiem takim jak do tłuczenia ziemniaków, wyciskamy jeszcze liście mięty:) Musi nam dać jak najwięcej aromatu:)
Z wody i cukru przygotowujemy syrop. Gdy wystygnie, dolewamy do słoja i mieszamy wszystko dokładnie. Następnie przelewamy do butelek, oczywiście przez gazę, tak aby nalewka była klarowna:)