Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka to lepsze lekarstwo niż garść pigułek;)
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 428
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 184
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 109
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 307
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 428
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 184
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 109
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 307
Składniki
Miętę dokładnie umyć i włożyć do wielkiego słoja. Zalać alkoholem i odstawić na ok.tydzień. Po upływie tygodnia otwieramy słój i tłuczkiem takim jak do tłuczenia ziemniaków, wyciskamy jeszcze liście mięty:) Musi nam dać jak najwięcej aromatu:)
Z wody i cukru przygotowujemy syrop. Gdy wystygnie, dolewamy do słoja i mieszamy wszystko dokładnie. Następnie przelewamy do butelek, oczywiście przez gazę, tak aby nalewka była klarowna:)