Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka to lepsze lekarstwo niż garść pigułek;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 695
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6074
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 632
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4865
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1071
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 695
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6074
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 632
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4865
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1071
Składniki
Miętę dokładnie umyć i włożyć do wielkiego słoja. Zalać alkoholem i odstawić na ok.tydzień. Po upływie tygodnia otwieramy słój i tłuczkiem takim jak do tłuczenia ziemniaków, wyciskamy jeszcze liście mięty:) Musi nam dać jak najwięcej aromatu:)
Z wody i cukru przygotowujemy syrop. Gdy wystygnie, dolewamy do słoja i mieszamy wszystko dokładnie. Następnie przelewamy do butelek, oczywiście przez gazę, tak aby nalewka była klarowna:)