Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu nietolerujący laktozy mogą cieszyć się smakiem zabielanej kawy, za grosze!
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1702
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1702
Składniki
Do naczynia do malaksowania trzeba dać płatki owsiane i wodę i odrobinę soli, mniej niż zmieści się pomiędzy dwoma palcami. Malaksuje się 45 sekund, podobno jak się dłużej to robi, mleko ma bardziej mączny smak. Trzeba je odsączyć przez gęstą ściereczkę, ja użyłam tkz "skarpety". Gotowe! Dla smaku można dodać orzechy nerkowca- kilka sztuk, ale płatki same w sobie maja 3% tłuszczu. Można dosłodzić na przykład daktylem. W zależności jak szybko mleko schodzi w domu, można przygotowywać większe porcje z tych proporcji. Mleko jest dobre około 3 dni.
Smacznego :)