Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu nietolerujący laktozy mogą cieszyć się smakiem zabielanej kawy, za grosze!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5661
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1131
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5171
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1552
Składniki
Do naczynia do malaksowania trzeba dać płatki owsiane i wodę i odrobinę soli, mniej niż zmieści się pomiędzy dwoma palcami. Malaksuje się 45 sekund, podobno jak się dłużej to robi, mleko ma bardziej mączny smak. Trzeba je odsączyć przez gęstą ściereczkę, ja użyłam tkz "skarpety". Gotowe! Dla smaku można dodać orzechy nerkowca- kilka sztuk, ale płatki same w sobie maja 3% tłuszczu. Można dosłodzić na przykład daktylem. W zależności jak szybko mleko schodzi w domu, można przygotowywać większe porcje z tych proporcji. Mleko jest dobre około 3 dni.
Smacznego :)