Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczna nalewka o intensywnym kolorze
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1357
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12391
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15534
Składniki
maliny (można użyć mrożonych) zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew spirytusowy do butelek, a owoce w słoju zalewamy miodem i ostawiamy na 2 dni
teraz do malin i miodu dolewamy wódkę, mieszamy dokładnie i ostawiamy na kolejny tydzień, od czasu do czasu wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew z wódki, a maliny dokładnie odciskamy (użyłem wyciskarki wolnoobrotowej)
mieszamy nalew ze spirytusu z nalewem z wódki i rozlewamy do butelek filtrując przy użyciu lejka i filtra do kawy
napełnione butelki odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 2-3 miesiące, smacznego ;-)