Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczna nalewka o intensywnym kolorze
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 715
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10453
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 769
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1588
Pyszny, szybki i łatwy w przygotowaniu bigos.
Odsłon: 715
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 10453
Składniki
maliny (można użyć mrożonych) zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew spirytusowy do butelek, a owoce w słoju zalewamy miodem i ostawiamy na 2 dni
teraz do malin i miodu dolewamy wódkę, mieszamy dokładnie i ostawiamy na kolejny tydzień, od czasu do czasu wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew z wódki, a maliny dokładnie odciskamy (użyłem wyciskarki wolnoobrotowej)
mieszamy nalew ze spirytusu z nalewem z wódki i rozlewamy do butelek filtrując przy użyciu lejka i filtra do kawy
napełnione butelki odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 2-3 miesiące, smacznego ;-)