Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczna nalewka o intensywnym kolorze
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Składniki
maliny (można użyć mrożonych) zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew spirytusowy do butelek, a owoce w słoju zalewamy miodem i ostawiamy na 2 dni
teraz do malin i miodu dolewamy wódkę, mieszamy dokładnie i ostawiamy na kolejny tydzień, od czasu do czasu wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew z wódki, a maliny dokładnie odciskamy (użyłem wyciskarki wolnoobrotowej)
mieszamy nalew ze spirytusu z nalewem z wódki i rozlewamy do butelek filtrując przy użyciu lejka i filtra do kawy
napełnione butelki odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 2-3 miesiące, smacznego ;-)