Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczna nalewka o intensywnym kolorze
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1477
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 376
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1477
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 136
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 376
Składniki
maliny (można użyć mrożonych) zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew spirytusowy do butelek, a owoce w słoju zalewamy miodem i ostawiamy na 2 dni
teraz do malin i miodu dolewamy wódkę, mieszamy dokładnie i ostawiamy na kolejny tydzień, od czasu do czasu wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew z wódki, a maliny dokładnie odciskamy (użyłem wyciskarki wolnoobrotowej)
mieszamy nalew ze spirytusu z nalewem z wódki i rozlewamy do butelek filtrując przy użyciu lejka i filtra do kawy
napełnione butelki odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 2-3 miesiące, smacznego ;-)