Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niezwykle aromatyczna nalewka o intensywnym kolorze
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2724
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 203
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 234
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2724
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 203
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 234
Składniki
maliny (można użyć mrożonych) zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie, co jakiś czas wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew spirytusowy do butelek, a owoce w słoju zalewamy miodem i ostawiamy na 2 dni
teraz do malin i miodu dolewamy wódkę, mieszamy dokładnie i ostawiamy na kolejny tydzień, od czasu do czasu wstrząsamy słojem
po tym czasie zlewamy nalew z wódki, a maliny dokładnie odciskamy (użyłem wyciskarki wolnoobrotowej)
mieszamy nalew ze spirytusu z nalewem z wódki i rozlewamy do butelek filtrując przy użyciu lejka i filtra do kawy
napełnione butelki odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na 2-3 miesiące, smacznego ;-)