Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 779
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34362
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 65
Deserki proste i szybkie w przygotowaniu, wielosmakowe dlatego że są galaretk...
Odsłon: 779
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34362
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 65
Składniki
Wykonanie: Miętę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na dwa dni do piwnicy. Wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Zagotować do rozpuszczenia cukru, następnie wystudzić. Wlać syrop do słoja z miętą i spirytusem, wymieszać i odstawić ponownie na 5 dni. Po czym całość przecedzić przez gęste sito, rozlać do butelek i odstawić jeszcze raz na dwa tygodnie.