Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52208
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16087
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 194
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52208
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16087
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 194
Składniki
Wykonanie: Miętę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na dwa dni do piwnicy. Wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Zagotować do rozpuszczenia cukru, następnie wystudzić. Wlać syrop do słoja z miętą i spirytusem, wymieszać i odstawić ponownie na 5 dni. Po czym całość przecedzić przez gęste sito, rozlać do butelek i odstawić jeszcze raz na dwa tygodnie.