Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor nalewki powinien być jaśniejszy, taki lekko słomkowy, ale używam do nalewek cukru trzcinowego i kolor wychodzi ciemniejszy.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 129
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 255
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 784
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 427
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 588
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 129
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 255
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 784
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 427
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 588
Składniki
Owoce ananasa obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę, umieszczamy w słoju. Do słoja dodajemy korę cynamonu, wanilię i goździki. Wszystko zalewamy alkoholem i odstawiamy do maceracji na 6 tygodni. Po okresie maceracji oddzielamy owoc od nalewu. Nalew wlewamy do butelki, a owoc zasypujemy cukrem od czasu do czasu mieszając żeby rozpuścił się cukier. Owoc z cukrem niech postoi 2 tygodnie, żeby cukier wyciągnął jak najwięcej soku z ananasa. Po 2 tygodniach zlewamy nalew słodki i mieszamy go z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę wlewamy do słoja i odstawiamy do 6 miesięcznego dojrzewania w ciemne, chłodne miejsce. Po okresie dojrzewania, filtrujemy całość i rozlewamy do butelek. Na zdrowie !!!