Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolor nalewki powinien być jaśniejszy, taki lekko słomkowy, ale używam do nalewek cukru trzcinowego i kolor wychodzi ciemniejszy.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 320
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4403
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1863
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31142
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 320
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4403
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1863
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31142
Składniki
Owoce ananasa obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę, umieszczamy w słoju. Do słoja dodajemy korę cynamonu, wanilię i goździki. Wszystko zalewamy alkoholem i odstawiamy do maceracji na 6 tygodni. Po okresie maceracji oddzielamy owoc od nalewu. Nalew wlewamy do butelki, a owoc zasypujemy cukrem od czasu do czasu mieszając żeby rozpuścił się cukier. Owoc z cukrem niech postoi 2 tygodnie, żeby cukier wyciągnął jak najwięcej soku z ananasa. Po 2 tygodniach zlewamy nalew słodki i mieszamy go z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym. Nalewkę wlewamy do słoja i odstawiamy do 6 miesięcznego dojrzewania w ciemne, chłodne miejsce. Po okresie dojrzewania, filtrujemy całość i rozlewamy do butelek. Na zdrowie !!!