Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty forsycji korzystnie wpływają na stawy i tkanki. Obniżają podwyższony poziom cukru w organiźmie. Uszczelniają naczynia krwionośne. Działają uspokajająco, przeciwzapalnie i przeciwalergicznie. Napar z wiosennych i jesiennych gałązek -wspomaga pracę wątroby. Napar ze świeżych kwiatów, stosowany do przemywań cery naczynkowej-likwiduje przebarwienia i usuwa je.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 53
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 78
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 76
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 108
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 53
Składniki
Świeżo zerwane kwiaty dokładnie przebrać i włożyć do 3-litrowego słoja. Zalać alkoholem, słój zamknąć i postawić na 3 tygodnie w ciemnym miejscu. Co kilka dni słojem porządnie wstrząsnąć. Po tym czasie nalewkę dokładnie przefiltrować. W ciepłej (nie gorącej) wodzie rozmieszać miód i połączyć z alkoholem. Odstawić na pół roku. Rozlać do butelek. Stosować leczniczo po łyżce , dwa razy dziennie. Najlepiej rozcieńczać w 1/2 szklanki wody.