Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo delikatnym smaku moreli. Owoce moreli zawierają dużo witamin A, B1, PP, E, ale także żelazo, potas, wapń i białko, co pozytywnie wpływa na poziom hemoglobiny i działa krwiotwórczo.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1147
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4798
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1442
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1147
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4798
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1442
Składniki
Wymyte morele kroimy na połówki, wyjmujemy pestki i zalewamy alkoholem, dodajemy kilka pestek i odstawiamy w ciepłe, słoneczne miejsce na 6 tygodni do maceracji. Po okresie maceracji zlewamy nalew wytrawny. Zasypujemy owoce cukrem. Zasypane owoce cukrem odstawiamy na 14 dni. Codziennie mieszamy słojem aż cukier całkowicie się rozpuści. Po 14 dniach zlewamy nalew słodki i mieszamy go z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym, czekamy aż się sklaruje. Sklarowaną nalewkę rozlewamy do butelek i odstawiamy na 6 miesięcy do dojrzewania w ciemne, chłodne miejsce. Na zdrowie!!!