Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo delikatnym smaku moreli. Owoce moreli zawierają dużo witamin A, B1, PP, E, ale także żelazo, potas, wapń i białko, co pozytywnie wpływa na poziom hemoglobiny i działa krwiotwórczo.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 936
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 268
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 111
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 936
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 268
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 111
Składniki
Wymyte morele kroimy na połówki, wyjmujemy pestki i zalewamy alkoholem, dodajemy kilka pestek i odstawiamy w ciepłe, słoneczne miejsce na 6 tygodni do maceracji. Po okresie maceracji zlewamy nalew wytrawny. Zasypujemy owoce cukrem. Zasypane owoce cukrem odstawiamy na 14 dni. Codziennie mieszamy słojem aż cukier całkowicie się rozpuści. Po 14 dniach zlewamy nalew słodki i mieszamy go z wcześniej zlanym nalewem wytrawnym, czekamy aż się sklaruje. Sklarowaną nalewkę rozlewamy do butelek i odstawiamy na 6 miesięcy do dojrzewania w ciemne, chłodne miejsce. Na zdrowie!!!