Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 966 Ocena: 18400
Dodano: 29.09.2015
Odsłon: 29159
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Winogrona umyłem, obrałem z szypułek, zalałem w słoju spirytusem, dodałem goździki i wanilię. Odstawiłem w ciepłe miejsce na 6 tygodni, co kilka dni potrząsałem słojem.
Po tym czasie zlałem nalew, a owoce w słoju zalałem miodem. Pozostawiłem w ciepłym miejscu na 2 tygodnie, codziennie mieszając, aby miód dobrze się rozpuścił. Zlałem syrop i wlałem do niego wcześniej uzyskany nalew alkoholowy. Przefiltrowałem przez gazę, rozlałem do butelek i postawiłem w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu na 3 miesiącu, aby nalewka dojrzała.
Zdjęcie nalewki zamieszczę po jej rozlaniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Obserwator 16 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Dodałem dwa nowe zdjęcia nalewki, która po wielu tygodniach dojrzewania została rozlana, teraz jeszcze 3 miesiące i będzie się można delektować :)10 Kto głosował? | Odpowiedz