Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na owocach żurawiny.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 880
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 880
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Składniki
Wymytą, zmrożoną żurawinę zalać alkoholem na 6 tygodni, po 6 tygodniach zlewamy wytrawny nalew, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc od czasu do czasu mieszamy słojem. Po miesiącu zlewamy słodki nalew, mieszamy z nalewem wcześniej zlanym i odstawiamy na 1 miesiąc.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy do butelek. Można próbować ale im starsza tym lepsza. Na zdrowie !!!