Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na owocach żurawiny.
Dzisiejsza moja propozycja to idealne ciasto na koniec lata. Mamy tu zarówno...
Odsłon: 132
W zasadzie, to nie powinienem jadać "takich rzeczy". Po przeanalizowaniu tego...
Odsłon: 70
Domowy hamburger z domowymi frytkami i domowym majonezem, humusem i ogórkiem...
Odsłon: 47
Sałatka z makaronem to uniwersalna propozycja na różne okazje. Prosty przepis...
Odsłon: 82
Dzisiejsza moja propozycja to idealne ciasto na koniec lata. Mamy tu zarówno...
Odsłon: 132
W zasadzie, to nie powinienem jadać "takich rzeczy". Po przeanalizowaniu tego...
Odsłon: 70
Domowy hamburger z domowymi frytkami i domowym majonezem, humusem i ogórkiem...
Odsłon: 47
Sałatka z makaronem to uniwersalna propozycja na różne okazje. Prosty przepis...
Odsłon: 82
Składniki
Wymytą, zmrożoną żurawinę zalać alkoholem na 6 tygodni, po 6 tygodniach zlewamy wytrawny nalew, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc od czasu do czasu mieszamy słojem. Po miesiącu zlewamy słodki nalew, mieszamy z nalewem wcześniej zlanym i odstawiamy na 1 miesiąc.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy do butelek. Można próbować ale im starsza tym lepsza. Na zdrowie !!!