Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na owocach żurawiny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1162
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13201
Składniki
Wymytą, zmrożoną żurawinę zalać alkoholem na 6 tygodni, po 6 tygodniach zlewamy wytrawny nalew, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc od czasu do czasu mieszamy słojem. Po miesiącu zlewamy słodki nalew, mieszamy z nalewem wcześniej zlanym i odstawiamy na 1 miesiąc.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy do butelek. Można próbować ale im starsza tym lepsza. Na zdrowie !!!