Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na owocach żurawiny.
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1043
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 186
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 430
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 1043
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 186
Duża micha sałatki brokułowej z drobnym makaronem, kurczakiem curry i warzywa...
Odsłon: 430
Składniki
Wymytą, zmrożoną żurawinę zalać alkoholem na 6 tygodni, po 6 tygodniach zlewamy wytrawny nalew, a owoce zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc od czasu do czasu mieszamy słojem. Po miesiącu zlewamy słodki nalew, mieszamy z nalewem wcześniej zlanym i odstawiamy na 1 miesiąc.
Po tym czasie filtrujemy i rozlewamy do butelek. Można próbować ale im starsza tym lepsza. Na zdrowie !!!