Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną nalewkę pomarańczową z dodatkiem kawy
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
W pomarańczach robimy 3 nacięcia na ok 1cm.
Do każdego nacięcia dodajemy 3-4 ziarenka kawy
Pomarańcze umieszczamy w dużym słoju i zalewamy 0,7l spirytusu. Odstawiamy na 3-4 tygodnie
Po tym czasie spirytus przelewamy, a pomarańcze wyciskamy z soku i łączymy ze spirytusem.
W 0,3ml wody rozpuszczamy 100-150g cukru, w zależności jak mocno słodka ma być nalewka.
Całość łączymy, przecedzamy, filtrujemy i przelewamy do butelek. Z degustacją nalewki najlepiej wstrzymać się minimum miesiąc, ale im dłużej postoi tym jest lepsza.
Smacznego