Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną nalewkę pomarańczową z dodatkiem kawy
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20912
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 313
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 411
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20912
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 313
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 411
Składniki
W pomarańczach robimy 3 nacięcia na ok 1cm.
Do każdego nacięcia dodajemy 3-4 ziarenka kawy
Pomarańcze umieszczamy w dużym słoju i zalewamy 0,7l spirytusu. Odstawiamy na 3-4 tygodnie
Po tym czasie spirytus przelewamy, a pomarańcze wyciskamy z soku i łączymy ze spirytusem.
W 0,3ml wody rozpuszczamy 100-150g cukru, w zależności jak mocno słodka ma być nalewka.
Całość łączymy, przecedzamy, filtrujemy i przelewamy do butelek. Z degustacją nalewki najlepiej wstrzymać się minimum miesiąc, ale im dłużej postoi tym jest lepsza.
Smacznego